Tyризъм

Село Коларово е изходен пункт за редица маршрути, както в района на селото така и в околността. Ако сте запален турист за около 7 часа можете да изкачите първенеца на планина Беласица връх Радомир /2029 м/. Два дни ще ви трябват обаче за да се качите на връх Тумба, където си дават среща българската, гръцката и македонската граници.

От село Коларово за около 20 минути можете да стигнете до езерото Гьолчето, което е единственото естествено езеро в планината.

От центъра на селота започва тематичния маршрут „Животът на кестена”. Това е кръгов маршрут от Коларово, през „Гьолчето” и обратно в село Коларово. Продължителността му е 2.30 часа, а дължината му е 5.3 км. Посещавайки го ще имате възможност да се пренесете в непознатия и уникален свят на кестеновата гора, пълен с очарователни обитатели.

Коларово отстои на 15 км от националния парк музей “Самуилова крепост”. На 19 км. от селото се намира граничния пункт “Златарево” – входноизходен пункт за българо-македонската граница.

Съборът на село Коларово е свързан с храмовия празник и се чества на Димитровден (26 октомври). На втория ден от Великден местните хора се събират в м. Чуката.

Advertisements